Castel Events Castel Events

Cununie religioasa


Cununia religioasă la ortodocsi este una dintre Sfintele Taine ale Bisericii, prin care un barbat şi o femeie, de aceeaşi credinţă, se unesc de bunăvoie în faţa Sfantului Altar.

Naşii de cununie trebuie să fie ortodocsi. Nu pot fi naşi de cununie cei necununaţi, cei divorţaţi, sau cei de altă religie.

Alegerea bisericii. Opinia noastra personala este sa optati pentru o biserica unde primeaza slujba si nu locatia (puteti merge sa vedeti alta nunta inainte). Nu trebuie neglijat aspectul accesibilitatii si dotarii bisericii: daca are rampa pentru persoanele cu dizabilitati (daca aveti invitati de acest gen), scaune pentru persoanele varstnice, in caz contrar daca puteti aduce dvs. Corelati capacitatea bisericii cu numarul de invitati. In cazul in care slujba se va desfasura sub cerul liber aveti grija la vreme si la incaltaminte (tocurile ascutite intra foarte usor in sol).

Obligatoriu sa intrebati preotul care este durata medie a ceremoniei si pauza dintre ele, asa va puteti organiza evenimentul in detaliu (sedinta foto, petrecerea)

O slujba este intregita de cor. Intrebati daca au cor, ce costuri implica, daca puteti aduce alt cor etc.

Financiar, nu este o regula, dar de obicei avansul il dau mirii, iar la sfarsitul slujbei diferenta o achita nasii.

Stim ca emotiile sunt mari, dar EVITATI guma de mestecat si aveti grija sa va rugati invitatii sa-si treaca telefoanele pe silentios sau sa le opreasca.

 

Scrieti-ne
Sunati-ne
Share