Castel Events Castel Events

Cununie civila


Cununia Civila

    Legalizarea casatoriei se face la primaria unde unul dintre viitori soti are domiciliul, resedinta, ambasada sau consulatul. *Daca doriti alta locatie va puteti face viza de flotant la cineva care locuieste in acea zona. Harta sectoarelor din Bucuresti cu delimitari o gasiti dand click aici.

Varsta minima legala pentru cununia civila este de 16 ani pentru femei si de 18 ani pentru barbati.

Actele viitorilor soti pentru casatorie se depun cu 10-14 zile inainte.

Acte necesare: Timbre fiscale; Dosar plic, Certificatele de nastere, in original si copie, Actele de identitate ale viitorilor soti. Daca este cazul, actele în original si copii din care sa rezulte desfacerea casatoriei anterioare. Pentru legea care le reglementeaza dati click aici.

Certificat Medical Prenuptial care trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana se poate casatori. Pentru el sunt necesare recoltarea de sange, si radiografia pulmonara. Deoarece certificatul trebuie depus in maxim 24 de ore de la obtinere (si e valabil maxim 14 zile), asteptati sa va iasa rezultatele de sange si in aceeasi zi faceti radiografia pulmonara. ***Atentie! Radiografia afecteaza fatul, si este indicat ca viitoarea sotie sa nu fie insarcinata acum sau la cel putin dupa 6 luni de la radiografie.

 

La prezentarea in fata ofiterului starii civile sunt necesare actele de identitate ale viitorilor soti si ale martorilor (de regula sunt nasii). Aveti grija ca inca 2 participanti sa aibe actele de identitate la ei in caz ca martorii (nasii) le uita pe ale lor.

La fiecare primarie veti gasi asa-zisul fotograful "acreditat", sper ca remarcati ghilimelele, care pentru o suma plecand de la 100 lei veti primi cateva poze pe hartie, iar pentru inca 40 de lei veti primi pozele cununiei si pe CD sau DVD. Nu ii dati nici un avans, daca insista spuneti-i ca nu aveti bani la dvs.

Echipa foto video a www.CastelEvents.ro, compusa din cameraman si fotograf va filma si poza in timpul cununiei civile gratuit. Sfatul nostru: daca nu va multumesc pozele facute de noi, abia atunci luati legatura si cu fotograful "acreditat". Oricum, sa priviti preponderent spre fotograful nostru.

Nu uitati de: confetti, orez, sampanie, pahare de plastic (daca va permite bugetul sunt pahare din plastic transparent, special pentru sampanie), bomboane de ciocolata.

Ideal este sa aveti Cununia Civila, Botezul, Cununia Religioasa, sedinta foto si petrecerea in aceeasi zi, asa evitati inca un rand de haine, inca o vizita la machiaj si coafor si bineinteles cheltuiala si deranjul cu petrecerea de acasa dupa oficializarea casatoriei.

 Adrese oficii de stare civila (casa de casatorii) cu harta si mijloace de transport gasiti dand click aici.

 

Scrieti-ne
Sunati-ne
Share